• Tel. 0737.043.144 si 0722.415.993
  • Luni-Vineri 10:00-18:00

Articolul 239: Reglementarea speciala

Codul muncii actualizat 2024 | Descarca integral PDF
   ↳ TITLUL X: Inspectia Muncii

Infiintarea si organizarea Inspectiei Muncii sunt reglementate prin lege speciala.




Comentariu art. 239 Codul muncii

Legea nr. 108/1999 pentru infiintarea si organizarea Inspectiei Muncii, republicata, este legea speciala in acest domeniu.

Aboneaza-te la cel mai apreciat Canal Youtube de dreptul muncii!

Dezbaterile Dreptul Muncii (3). Mijloacele de aparare a salariatilor in cadrul relatiilor de munca - Partea a 2-a

Vizioneaza ecran complet!

Domeniu: Dreptul muncii. Litigii și conflicte individuale/colective de muncă
Salariatii cu mai multe CIM-uri. Reglementari legale si limitari

Vizioneaza ecran complet!

Domeniu: Dreptul muncii. Litigii și conflicte individuale/colective de muncă
Dialogurile MCP (VIII): Clauza de confidentialitate in contractul individual de munca. Ce este si ce nu este confidential?

Vizioneaza ecran complet!

Domeniu: Dreptul muncii. Litigii și conflicte individuale/colective de muncă

Solicita o consultatie specializata

Fill out my online form.


Jurisprudenta art. 239 din Codul muncii - Reglementarea speciala

Acordarea daunelor morale pentru prejudiciul cauzat salariatului de catre angajator. Precizarea de catre salariat a valorilor lezate si a faptelor concrete prin care s-a produs lezarea

Prin cererea inregistrata pe rolul Tribunalului Gorj - Sectia Conflicte de Munca si Asigurari Sociale sub nr. ...X, reclamantul C. D. a chemat in judecata parata S. C. M. S. S. A., solicitand instantei ca prin sentinta ce se va pronunta sa fie obl ... (Hotararea 1158 din data de 19 mai 2016, pronuntata de Tribunalul Gorj)
Legitimitatea procesuala activa a organizatiei sindicale. Imputernicirea scrisa acordata de catre membrii de sindicat

Prin cererea formulata la data de 01.02.2013 si inregistrata initial pe rolul Tribunalului Dambovita sub nr. ...XX, reclamanta FEDERATIA S. RAMURII VAGOANE (FSRV), in calitate de reprezentant al membrilor de sindicat mentionati in tabelul anexa la ... (Hotararea 4556 din data de 23 septembrie 2014, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti)
Obligatia sindicatului de a apara drepturile salariatilor. Imposibilitatea obligarii sindicatului la plata salariilor

Prin cererea adresata Tribunalului S. la data de 2 iunie 2011 si inregistrata sub nr. ...X, reclamantul M. G. a chemat in judecata pe paratii S. C. „A.” S. A. S. si Sindicatul Liber Independent al S. C. „A.” S. A. S. pentru ... (Hotararea 959 din data de 28 martie 2012, pronuntata de Curtea de Apel Suceava)
Modificarea salariului prin negociere individuala cu salariatii. Aplicarea clauzelor contractului colectiv de munca incheiat la nivel de unitate cu privire la salarizare nu intervine automat

Prin sentinta civila nr. .../07.11.2014, pronuntata de Tribunalul Bucuresti - Sectia a VIII- a Conflicte de munca si asigurari sociale, in dosarul nr. ...X, s-a admis exceptia inadmisibilitatii actiunii pentru lipsa procedurii prealabile, invocata ... (Hotararea 1599 din data de 11 mai 2015, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti)
Anularea deciziei de concediere. Neacordarea termenului de preaviz

Constata ca, prin actiunea inregistrata la data de 27. 02. 2015, contestatoarea B. M. a formulat contestatie impotriva deciziei nr. 5/2. 02. 2015 emisa de intimata a P. si S. de Utilitati P. Arges SA, prin lichidator judiciar Lichidari Info Consul ... (Hotararea 907 din data de 14 aprilie 2016, pronuntata de Curtea de Apel Pitesti)


Sus ↑