• Tel. 0737.043.144 si 0722.415.993
  • Luni-Vineri 10:00-18:00

Articolul 26: Clauza de confidentialitate

Codul muncii actualizat 2024 | Descarca integral PDF
   ↳ TITLUL II: Contractul individual de munca
        ↳ CAPITOLUL I: Incheierea contractului individual de munca

(1) Prin clauza de confidentialitate partile convin ca, pe toata durata contractului individual de munca si dupa incetarea acestuia, sa nu transmita date sau informatii de care au luat cunostinta in timpul executarii contractului, in conditiile stabilite in regulamentele interne, in contractele colective de munca sau in contractele individuale de munca.
(2) Nerespectarea acestei clauze de catre oricare dintre parti atrage obligarea celui in culpa la plata de daune-interese.




Comentariu art. 26 Codul muncii

In temeiul obligatiei legale de confidentialitate, salariatul este tinut de respectarea secretului de serviciu, in vreme ce clauza de confidentialitate vizeaza o sfera mai larga de informatii.

Solicita o consultatie specializata

Fill out my online form.

Consultatii dreptul muncii

Anulare decizie de sanctionare disciplinara. Lipsa indicarii art. 61 lit a din Codul muncii
Buna seara, domnule avocat! Am onoarea sa va salut de la Iasi si, in disperaregia de cauza, sa apeleze la intelegere ... Buna ziua, Analizand argumentele invocate de dumneavoastra, va informam ca lipsa indicarii in decizia de sanctionare ...
Contestare notificare de incetare a CIM in perioada de preaviz
Buna ziua Am lucrat intr-o companie care a avut de-a lungul timpului mai multe societati. In lunamarie 2016 dire ... Buna ziua, Chiar daca, la prima vedere, in cuprinsul dispozitiilor art. 31 alin. 3 din Codul muncii se poate observa ...
Concediere colectiva
In data de 26 .07.2013 mi s-a adus la cunostinta DECIZIA de concediere colectiva in care se spune ca mi se acorda un pre ... Decizia de concediere produce efecte de la data comunicarii ei salariatului. Asadar, termenul de preaviz de 20 de zile l ...
Nivelul salariului in functie de studii
Buna seara, Lucrez de aproximativ 26 ani incadrul aceleiasi societati, dar in acest timp am urmarit si formarea pr ... In cadrul raporturilor de munca, stabilirea salariului se face prin contractul individual de munca si acte aditionale la ...
Refuzul angajatorului de a acorda concediu de odihna. Demisie
Buna ziua. Lucrez la o firma de pariuri sportive si peste 2 zile imi voi da demisia. Am anuntat cu 2 saptamani inainte c ... In cazul in care la incetarea raporturilor de munca salariatul nu a efectuat integral concediul de odihna la care era in ...

Jurisprudenta art. 26 din Codul muncii - Clauza de confidentialitate

Prejudiciul moral cauzat salariatului de catre angajator. Probarea de catre salariat a existentei si intinderii prejudiciului suferit

Constata ca prin actiunea civila inregistrata la aceasta instanta la data de 22 ianuarie 2016, reclamanta H. A. G., in contradictoriu cu parata SRL, a solicitat instantei ca prin hotararea ce o va pronunta sa dispuna anularea deciziei nr. 1/22. 01 ... (Hotararea 1832 din data de 05.07.2017, pronuntata de Tribunalul Arad)
Imposibilitatea majorarii si reactualizarii salariului. Lipsa conditiilor de incadrare in buget

Prin actiunea în conflict de munca înregistrata la aceasta instanta sub nr. 4660/10.10.2016 astfel cum a fost precizata  ulterior (fila 19, vol. I), reclamanta __ SA a solicitat în contradictor ... (Hotararea 300 din 02 februarie 2017, pronuntata de Tribunalul Hunedoara)
Raspundere civila delictuala. Repararea prejudiciului cauzat de catre angajator

 

Prin cererea înregistrata pe rolul Tribunalului Bucuresti - Sectia a VIII-a Conflicte de munca si asigurari ... (Hotararea 507 din 01 februarie 2017, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti)
Modificarea contractului de munca nu impune acordul salariatului atunci cand aceasta provine din lege

Prin sentinta civila nr. 4550/28.04.2016 pronuntata de Tribunalul Bucuresti - Sectia a VIII-a Conflicte de munca si asigurari sociale, în dosarul nr. x, s-a respins cererea de chemare în judecata formulat ... (Hotararea 220 din 18 ianuarie 2017, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti)
Raspunderea patrimoniala a salariatilor. Nulitatea unei clauze nelegale din contractul colectiv de munca

În urma deliberarii, retine ca prin cererea de chemare în judecata reclamantii L_ I_ G_,   H__ I__ N_, A__ A__, T__ G_, B_ V_,   D_ I_,   P__ T_,   C__ I_,   B__ M__ I_,   T_ ... (Hotararea 99 din 25 ianuarie 2017, pronuntata de Curtea de Apel Cluj)
Raspunderea patrimoniala a salariatului. Nulitatea absoluta a deciziei de sanctionare

Prin cererea înregistrata pe rolul Tribunalului Prahova sub nr. xX, la data de 21.12.2015, contestatoarea T_ D__ L_ a chemat în judecata intimatul S__ M_ Ploiesti, solicitând instantei ca prin hotar ... (Hotararea 294 din 27 ianuarie 2017, pronuntata de Tribunalul Prahova)
Dreptul angajatorului de a pretinde unui salariat restiturea sumelor de bani remise fara a fi datorate

Prin sentinta civila nr. 6719 din data de 29.06.2016 pronuntata de Tribunalul Bucuresti Sectia a VIII-a Conflicte de Munca si Asigurari Sociale, în dosarul nr.xXX, a fost respinsa ca prescrisa cererea reclamant ... (Hotararea 455 din 30 ianuarie 2017, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti)
Verificarea de catre instanta a legalitatii declansarii grevei. Apararea intereselor economice ale salariatilor

Prin cererea inregistrata pe rolul Tribunalului I. sub numarul de mai sus, reclamanta G. G. R. SRL a solicitat, in contradictoriu cu paratul S. L. DE H. A., obligarea paratului la incetarea grevei declarate in data de 22.01.2016 intre orele 13. 00 ... (Hotararea 2428 din data de 12 mai 2016, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti)
Interdictia concedierii salariatei gravide sau aflata in concediu de maternitate. Luarea la cunostinta de catre angajator de starea de graviditate a salariatei

Constata ca prin actiunea civila inregistrata la aceasta instanta la data de 22 ianuarie 2016, reclamanta H. A. G., in contradictoriu cu parata  SRL, a solicitat instantei ca prin hotararea ce o va pronunta sa dispuna anularea deciziei nr. 1/ ... (Hotararea 1832 din data de 05 iulie 2016, pronuntata de Tribunalul Arad)
Restrangerea efectelor clauzei de neconcurenta de catre instanta de judecata. Restituirea de catre fostul salariat a indemnizatiei de neconcurenta

Prin cererea de chemare in judecata inregistrata pe rolul acestei instante la data de 13 octombrie 2015 sub nr. ...XX reclamantul N. M. a solicitat in contradictoriu cu parata . Tg. M., in principal constatarea nulitatii absolute a clauzei de neco ... (Hotararea 435 din data de 31 martie 2016, pronuntata de Tribunalul Mures)


Sus ↑