• Tel. 0737.043.144 si 0722.415.993
  • Luni-Vineri 10:00-18:00

Articolul 88: Definitii

Codul muncii actualizat 2024 | Descarca integral PDF
   ↳ TITLUL II: Contractul individual de munca
        ↳ CAPITOLUL VII: Munca prin agent de munca temporara

(1) Munca prin agent de munca temporara este munca prestata de un salariat temporar care a incheiat un contract de munca temporara cu un agent de munca temporara si care este pus la dispozitia utilizatorului pentru a lucra temporar sub supravegherea si conducerea acestuia din urma.
(2) Salariatul temporar este persoana care a incheiat un contract de munca temporara cu un agent de munca temporara, in vederea punerii sale la dispozitia unui utilizator pentru a lucra temporar sub supravegherea si conducerea acestuia din urma.
(3) Agentul de munca temporara este persoana juridica, autorizata de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, care incheie contracte de munca temporara cu salariati temporari, pentru a-i pune la dispozitia utilizatorului, pentru a lucra pe perioada stabilita de contractul de punere la dispozitie sub supravegherea si conducerea acestuia. Conditiile de functionare a agentului de munca temporara, precum si procedura de autorizare se stabilesc prin hotarare a Guvernului.
(4) Utilizatorul este persoana fizica sau juridica pentru care si sub supravegherea si conducerea careia munceste temporar un salariat temporar pus la dispozitie de agentul de munca temporara.
(5) Misiunea de munca temporara inseamna acea perioada in care salariatul temporar este pus la dispozitia utilizatorului pentru a lucra temporar sub supravegherea si conducerea acestuia, pentru executarea unei sarcini precise si cu caracter temporar.




Comentariu art. 88 Codul muncii

Aceasta forma de organizare a muncii este o transpunere in legislatia nationala a Directivei 2008/104/CE privind munca prin agent de munca temporara. Dispozitiile acestui capitol din Codul muncii, care au transpus Directiva, se aplica salariatilor care au incheiat un contract individual de munca cu un agent de munca temporara si care sunt pusi la dispozitia unor intreprinderi utilizatoare pentru a lucra temporar sub supravegherea si conducerea acestora.

Solicita o consultatie specializata

Fill out my online form.


Jurisprudenta art. 88 din Codul muncii - Definitii

Incetarea misiunii de munca temporara. Existenta si dupa acest moment a contractului de munca incheiat intre agentul de munca temporara si salariatul temporar

Prin cererea inregistrata pe rolul Tribunalului T. la data de 02.03.2015, reclamanta D. M. L. V. a chemat in judecata parata  SRL, solicitand ca, prin hotararea ce se va pronunta, sa se dispuna anularea deciziei nr. 1/20.01.2015, sa se consta ... (Hotararea 2533 din data de 24 septembrie 2015, pronuntata de Tribunalul Timis)
Elementele obligatorii, de forma si de fond, ce trebuie sa fie cuprinse in decizia de concediere

Prin sentinta civila nr. 9294 din data de 27.10.2014, pronuntata de Tribunalul Bucuresti - Sectia a VIII-a - Conflicte de Munca si Asigurari Sociale, in dosarul nr. x, a fost respinsa, ca neintemeiata, actiunea precizata, formulata de contestatoar ... (Hotararea 2663 din data de 01-07-2015, pronuntata de Curtea de Apel BUCURESTI)
Cerere pentru obligare la emiterea unei noi decizii

Obligarea paratei la emiterea unei noi decizii de pensionare cu începere de la 1 ianuarie 2002 si plata diferentelor pe ultimii 3 ani nu este posibila daca decizia de pensionare emisa în urma recalcularii pensiei în temeiul O. ... (Hotararea 841/R din 24.04.2007, pronuntata de Curtea de Apel CLUJ)


Sus ↑