• Tel. 0737.043.144 si 0722.415.993
  • Luni-Vineri 10:00-18:00

Partaj imobil

Intrebare:
Am o mare problema la care nu gasesc niciun raspuns pe forumurile din domeniu.
In 2006 am vandut un teren, proprietatea mea si a surorii mele pentru a putea cumpara o casa a mea. Problema este ca in actul casei pe care am cumparat-o l-am trecut si pe prietenul meu de la acea data cu care in 2007 m-am casatorit si de care am si divortat in 2012. In 2008 am nascut un baietel. De aceea m-am casatorit, pentru ca am ramas insarcinata.
Acum, fostul meu sot, doreste parte din imobil, o casa la curte in orasul Pantelimon, desi nu a contribuit cu nimic la cumpararea imobilului, banii provenind din vanzarea acelui teren, proprietatea mea si a surorii mele, care teren a fost cumparat din banii primiti de mama mea de la sora ei, reprezentand jumatate din valoarea casei bunicilor mei, adica a parintilor mamei mele.
Eu vreau sa intentez un proces de partaj de bun comun, pentru ca pe cale amiabila nu cred ca as putea rezolva aceasta problema, cunoscandu-l foarte bine pe fostul meu sot.
Eu nu vreau ca el sa aiba niciun procent din casa si sa renunte cumva la "partea lui" din imobil, ceea ce el nu vrea sub nici-o forma.
In timpul divortului, care a durat 8 luni, tot din cauza lui, el mi-a propus in fata judecatoarei sa accept custodia comuna a copilului daca el renunta la "partea lui" din imobil in favoarea copilului, iar cand am inceput sa alerg pentru a face formele legale in acest sens el mi-a spus ca imi pierd timpul cu prostii pentru ca el nu mai vrea sa faca acest act.
Spuneti-mi, va rog, daca se poare gasi o rezolvare in favoarea mea, pentru ca dupa trei ani de suferinta si de jigniri suportate din partea lui, chiar nu vreau ca el sa se bucure de vreun leu din banii bunicilor mei.
Stiu ca am gresit punandu-l in acte, stiu ca dragostea este oarba, si vreau sa-mi repar greseala facuta fata de bunicii mei si de mama mea, recuperand intr-un procent cat mai mare, daca nu in totalitate imobilul in care locuiesc cu baiatul meu in varsta de 5 ani si 6 luni.
Fostul sot locuieste din Ianuarie 2011 in apartamentul parintilor lui, impreuna cu cei doi frati ai lui, parintii lui fiind divortati de aproape 20 de ani si locuind fiecare in alta parte.
Va mai pot spune ca, contractul de vanzare al terenului respectiv a fost facut cu o zi inainte de contractul de cumparare al casei in care locuiesc acum si ambele plati s-au facut cu bani cash.
In contractul de cumparare al casei nu este specificat de unde provin banii cu care s-a facut plata imobilului si nici un p

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:
Faptul ca fostul dvs sot figureaza ca si proprietar in actul casei ii da acestuia dreptul sa solicite o parte din imobil. La momentul incheierii actului de vanzare-cumparare aceasta a fost vointa dvs. Chiar daca ati putea dovedi faptul ca banii erau doar ai dvs si ca dansul nu a contribuit la plata pretului casei, acest fapt ar putea fi interpretat drept o donatie din partea dvs. Iar revocarea unei donatii nu se poate realiza decat in conditiile limitative ale legii.




Solicita o consultatie

Fill out my online form.

Alte consultatii de dreptul muncii:

Concedierea colectiva. Departajarea salariatilor in functie de sanctiunile disciplinare aplicate
CFR Marfa-Concedieri colective-sunt in preaviz 20 de zile si urmeaza sa primesc decizia de concedier ... Concedierea colectiva nu are in vedere vreo culpa a salariatului. Aceasta se realizeaza independent ...
Posibilitatea esalonarii platii unui debit datorat in temeiul unei hotarari judecatoresti
Buna ziua, in urma unei HJ sunt obligata la plata unei sume catre institutia in care am fost salaria ... Buna ziua, Punerea in executare a unei hotarari judecatoresti poate fi realizata integral in mod ...
Criterii de departajare in caz de concediere colectiva
Buna ziua,acum 2 ani am fost sanctionat disciplinar cu retrogradare din functie pe o perioada de 60 ... Sanctiunea disciplina a fost deja radiata, de drept. Decizia angajatorului are rolul de a constata f ...
Partaj imobil
Am o mare problema la care nu gasesc niciun raspuns pe forumurile din domeniu. In 2006 am van ... Faptul ca fostul dvs sot figureaza ca si proprietar in actul casei ii da acestuia dreptul sa solicit ...


Sus ↑