• Tel. 0737.043.144 si 0722.415.993
  • Luni-Vineri 10:00-18:00

Revocare testament

Intrebare:
Persoana Y face un testament olograf lui X, la un an se face alt testament- la notar, tot in favoarea lui X. Dupa o perioada buna de timp, in care X a avut grija de Y material, medicamentos, moral, timp pierdut etc.(aprox.10 ani), Y revoca testamentul facut la notar, s-a verificat la camera notarilor.
La doua luni dupa revocare, Y decedeaza fara sa faca altcuiva testament. Nu are mostenitori de grad I si II, insa au aparut niste niste veri.
Mentionez ca Y depasise 82-83 de ani, nu stiu exact cat avea, incepuse sa uite si se comporta ciudat.
Ce poate face X in acest caz, poate sa atace revocarea? Dar testamentul olograf ar mai putea fi valabil in conditiile in care este vorba de aceeasi persoana (X) careia i s-a facut/revocat testamentul incheiat la notar?
Astept un raspuns cat mai mai urgent posibil...
Mii de multumiri!
P.S. Vreau sa fiti sincer cu mine, deoarece X este pensionar si nu ar vrea sa piarda mai mult decat a facut-o deja. Doreste sa stie daca are vreo sansa reala sa mai obtina ceva. Inca o data va multumesc!
Cu stima,

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:
Caracteristica esentiala a testamentului este revocabilitatea acestuia. Asadar, testamentul respectiv nu va mai produce efecte. In situatia expusa de dvs, daca prestatia lui X nu a avut natura unei donatii, acesta va putea sa isi recupereze prejudiciul din masa succesorala.




Solicita o consultatie

Fill out my online form.

Alte consultatii de dreptul muncii:

Revocare testament
Persoana Y face un testament olograf lui X, la un an se face alt testament- la notar, tot in favoare ... Caracteristica esentiala a testamentului este revocabilitatea acestuia. Asadar, testamentul respecti ...


Sus ↑