• Tel. 0737.043.144 si 0722.415.993
  • Luni-Vineri 10:00-18:00

restructurari

Intrebare:
Buna seara! In data de 15.01.2014 am primit o notificare privind restructurarea postului de sef de atelier pe care il ocup din anul 2009. Argumentul adus de catre companie este datorita problemelor financiare.Verbal, mi s-a spus de asemenea, ca am fost ales deoarece eu nu am familie de intretinut si pot sa fac fata situatiei de criza, fapt care mi se pare o discriminare. Mentionez ca mai exista inca 3 sefi de atelier care nu au fost concediati si ca se fac inca angajari chiar daca nu sunt pentru un post similar.
Multumesc!

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:
Atunci cand se confrunta cu probleme economice care nu ii mai permit continuarea raporturilor de munca, angajatorul poate dispune concedierea salariatului, pentru motive ce nu tin de persoana acestuia.
Nu este necesara desfiintarea tuturor posturilor de sef de atelier. Desfiintarea posturilor va avea in vedere problemele economice concrete ale societatii.
In ceea ce priveste angajarile care au loc, acest fapt constituie un argument puternic in sensul inexistentei unor probleme economice care sa justifice concedierea dvs.




Solicita o consultatie

Fill out my online form.

Alte consultatii de dreptul muncii:

Angajari pe perioada restructurarii
In timpul unei restructurari pe motive economice a unor posturi, pot face angajari de personal pe al ... Angajarea altor persoane este un indiciu clar privitor la situatia economica a angajatorului. Conced ...
restructurari
Buna seara! In data de 15.01.2014 am primit o notificare privind restructurarea postului de sef de a ... Atunci cand se confrunta cu probleme economice care nu ii mai permit continuarea raporturilor de mun ...


Sus ↑