• Tel. 0737.043.144 si 0722.415.993
  • Luni-Vineri 10:00-18:00

Articolul 206: Notiunea de formator

Codul muncii actualizat 2024 | Descarca integral PDF
   ↳ TITLUL VI: Formarea profesionala
        ↳ CAPITOLUL II: Contracte speciale de formare profesionala organizata de angajator

(1) Formarea profesionala la nivelul angajatorului prin intermediul contractelor speciale se face de catre un formator.
(2) Formatorul este numit de angajator dintre salariatii calificati, cu o experienta profesionala de cel putin 2 ani in domeniul in care urmeaza sa se realizeze formarea profesionala.
(3) Un formator poate asigura formarea, in acelasi timp, pentru cel mult 3 salariati.
(4) Exercitarea activitatii de formare profesionala se include in programul normal de lucru al formatorului.




Comentariu art. 206 Codul muncii

Din randul salariatilor acestor angajatori pot avea calitatea de formatori salariatii care au o experienta profesionala de minim 2 ani in domeniul in care urmeaza sa instruiasca salariatii ce vor dobandi o calificare sau noi deprinderi calificate pentru activitatile care vor fi desfasurate pe noua functie, la noul loc de munca sau in noul colectiv.

Solicita o consultatie specializata

Fill out my online form.

Consultatii dreptul muncii

Contestatia impotriva deciziei de concediere.
Buna ziua. Am fost dat afara din motive neelucidate inca, am fost amenintat cu moartea de catre patron. si am cerut sa ... Aveti posibilitatea contestarii deciziei de concediere la Tribunalul in circumscriptia caruia aveti domiciliul/resedinta ...

Jurisprudenta art. 206 din Codul muncii - Notiunea de formator

Existenta mai multor formatori in cadrul societatii care au asigurat formarea profesionala a aceluiai salariat. Numarul maxim de salariati care pot fi formati profesional, in acelasi timp, de un singur formator

Prin cererea inregistrata pe rolul Tribunalului Bucuresti Sectia a VIII - a Conflicte de Munca si Asigurari Sociale sub nr. ...X, reclamanta N. R. S. R. L. a solicitat, in contradictoriu cu paratul A. A. A., pronuntarea unei hotarari prin care sa ... (Hotararea 2820 din data de 30 mai 2016, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti)


Sus ↑