desfacerea contractului de munca

Intrebare:
sunt angajata pe functia de Reprezentant Medical a unei firme cu capital romanesc,de la 1.feb 2013.
In data de 10.07.2013 eu si inca alti 3 colegi am fost sunati de catre managerul nostru zonal care ne-a anuntat ca firma doreste sa inceteze colaborarea cu noi,din acel moment,pe motiv ca nu ne-am realizat targetul(minim70%).De acest 70% se face referire si fisa postului care spune asa:`Raspunde ptr realizarea targetului fiind supus trimestrial la cate 2 evaluari din punct de vedere profesional referitoare la buna desfasurare a activitatii sale,obtinerea unui rezultat sub 70% din target ducand la obtinerea calificativului nesatisfacator"
Mentionez ca atat eu cat si colegii mei nu am fost de acord  sa ne scriem demisiile,motiv ptr care firma a inceput o serie de proceduri ptr desfacerea contractelor de munca.Astfel,in data de 23.07 am fost convocati la comisie disciplinara,in baza unui referat intocmit de managerul direct in data de 10.07 referat de care nu ni s-a adus la cunostinta.In data de 1.08 am fost chemati la sediu din cj pentru a ne prezenta strategia pe urmatorul Q(trimestru) deoarece pe noi4 nu ne-au chemat la sedinta regionala din data de19.07,iar cand am ajuns acolo ne-au pus in fata o nota interna din data de 27.08 cum ca trebuie sa ne predam masinile si ca ne vom desfasura in continuare activitatea pe teren dar  fara masina,in conditiile in care noi avem materiale promotionale ce trebuiesc lasate in farmacii si la medici!!!!Am predat masinile,in ideea in carea astfel suntem absolviti de target si am mentionat faptul ca fara acest instrument de munca care este trecut si in fisa postului nu ne putem desfasura activitatea.Acum ne bombardeaza cu mail uri si tot felul de planificari si intervale orare ptr activitatea ce o desfasuram pe teren,fara a avea la dispozitie un mijloc de transport.

  In cz. as dori sa stiu parerea dvs privitor la acest caz,daca avem sau nu sanse sa castigam un eventual proces.Stiu....mai nou,inainte de proces trebuie sa mergem la mediator :) compania nu doreste sa ofere salarii compensatorii.
 Astept un raspuns (pozitiv :) )

 Va multumesc anticipat,
 O zi frumoasa,sa va mearga bine.


Raspuns Avocat Dreptul Muncii:
Neindeplinirea sarcinilor de serviciu poate conduce la sanctionarea dvs, inclusiv prin desfacerea contractului individual de munca. Referitor la punerea la dispozitie a mijloacelor de transport, daca angajatorul nu si-a asumat prin contract aceasta obligatie, se va considera ca dvs trebuie sa va indepliniti targetul asumat, fara sa vi se puna la dispozitie  masina de serviciu. Pe de alta parte, angajatorului ii revine obligatia sa va asigure conditiile necesare bunei desfasurari a activitatii. In functie de situatia concreta, vom putea stabili care ar fi sansele dvs de a castiga un eventual proces.
Referitor la salariile compensatorii, angajatorului ii revine obligatia de a le plati doar daca acestea sunt prevazute in contractul individual de munca sau in contractul colectiv de munca aplicabil.


Alte probleme de dreptul muncii:


 

Contact

Cabinet de Avocat Marius-Catalin Predut
Sediul: str. Vintila Voda, nr. 2, Bucuresti, sector 3 (langa Tribunalul Bucuresti)
Tel: (+4)0722.415.993
Fax: (004)0318.171.755
Avocat Predut Marius-Catalin
Contact OnLine!
Cum Ajungi la noi? Vezi harta!

Avocat Dreptul Muncii

Jurisprudenta Dreptul muncii

Accidente de munca
Asistenta si Asigurari sociale. Pensii
Contestatie decizie de concediere
Contractul de munca. Clauze
Drepturi salariale
Incetarea contractului individual de munca
Incheierea contractului individual de munca
Modificarea contractului individual de munca
Plangere contraventionala
Probe
Raspunderea patrimoniala
Sanctionare disciplinara
Suspendarea contractului individual de munca

Consultatii Dreptul muncii

Aplicabilitatea retroactiva a Legii nr. 30/2014
Personal MApN. Aplicabilitatea Codului muncii
Acte aditionale pentru reducerea timpului de lucru
Contestarea deciziei de modificare a programului de lucru
Vechime minima pentru concediu de odihna
Concediu de odihna suspendat de concediul medical. Reluarea concediului de odihna
Sporuri si ore suplimentare acordate asistentilor maternali
Medic cu doua contracte individuale de munca
Contract de mandat si contract individual de munca
Renuntare la demisie dupa inregistrarea acesteia